Naši paraplavalci z Downovi sindromom blizu najboljših na evropske prvenstvu v Italiji

V italijanske mestu Padova je od 3. 9 2023 do 10. 9. 2023 potekalo 7. evropsko prvenstvo za osebe z Downovim sindromom. Tekovanja so se udeležili trije naši paraplavalci (Urban Goltnik, Alen Šošter in Luka Temnikar), trener Mladen Blatnik in paraplavalec iz plavalnega kluba Radovljica Jan Berlot. V pokalu narodov so osvojili skupno odlično 8. mesto.

Urban Goltnik, Jan Berlot, Alen Šošter in Luka Temnikar na 7. Evropskem prvestvu

V konkurenci skoraj 100 plavalcev iz 13-ih držav so se naši odrezali odlično. Najbližje medalji so bili v štafeti 4 x 100  prosto, ko so dosegli 5. mesto. Prav vsi so se uspeli uvrstiti med najboljših 15. Za najboljšo posamično uvrstitev je poskrbel Urban Goltnik, ki si je v disciplini 200 m prsno priplaval 10. mesto. Tik za njim se je v isti disciplini uvrstitev tudi Luka Temnikar in s tem dosegel svojo najboljšo uvrstitev. Alen Šošter se je najvišje uvrstil v disciplini 200 m hrbtno, ko je dosegel 12. čas.

V štafeti 4 x 100 m prosto so osvojili odlično 5. mesto

Že uvrstitev na tako veliko tekmovanje je nagrada za vložen trud. Same uvrstitve pa kažejo na dobro delo njih samih in trenerjev ter prostovoljcev, ki se jim iz srca zahvaljujemo za njihovo delo.

Plavalni klub Velenje