Naši paraplavalci poskrbeli za izjemen uspeh na svetovnih igrah v Berlinu

V nemškem glavem mestu Berlin so od 17. junija do 25. junija 2023 potekale Poletne svetovne igre specialne olimpijade. Največjega dogodka v svetu parašporta se je udeležilo kar 7.000 športnikov, od tega jih je skoraj 3.000 t.i. partnerjev (športniki brez intelektualne oviranosti). V ekipi, ki je zastopala slovenske barve (26 parašportnikov) so bili tudi trije člani našega kluba in trenerka Katarina Praznik.

Aidan Orož, Amadej Kremžar, Sabina Cimperc, Luka Temnikar in trenerka Katarina Praznik

Izjemen uspeh so dosegli prav vsi. Za prvo medaljo je poskrbel Amadej Kremžar, ki je v disciplini 50 m prsno osvojil srebrno medaljo. V disciplini 25 m prosto sta za srebrni medalji poskrbela Amadej in Sabina Cimperc. Luka Temnikar pa si je v svoji paradni disciplini (200 m prosto) priplaval bron. Vsi trije naši paraplavalci so skupaj s plavalcem iz Slovenskih Konjic, Aidanom Orožem, v disciplini 4 x 25 m prosto, osvojili zlato medaljo in premagali vso konkurenco.

Prvaki v štafeti 4 x 25 m prosto

Brez trenerjev in vseh srčnih prostovoljcev seveda ne gre. Posebne čestitke naši trenerki prof. Katarini Praznik, ki že vrsto let predaja svoje znanje in skrbi, da se v našem klubu in nasplošno v Sloveniji razvija paraplavanje v pravo smer. En vellik poklon tudi vsem našim prostovoljcem.

V ponedeljek, 26. 6. 2023, bodo imeli sprejem pred bazenom Velenje (ob 16.30).

Plavalni klub Velenje