Najya Hana Jukić v finalu OFEM-a v Mariboru

Od nedelje (23. 7. 2023) pa do sobote (29. 7. 2023) je naša štajerska prestolnica gostila Olimpijski festival evropske mladine (EYOF), ki je z več kot 3600 udeleženci (iz 48 evropskih držav) največji večpanožni športni dogodek za mlade športnike med 14. in 18. letom starosti. Tekmovalci so se pomerili v 11. različnih športnih panogah, med katerimi je tudi plavanje. Članica naše plavalne reprezentance sta bila tudi plavalka Najya Hana Jukić in z njo trener Vlado Stjepić.

Člani plavalne reprezentance OFEM-a v Mariboru

Najya Hana je svoj krstni nastop doživela že v ponedeljek (24. 7. 2023), ko se ji je, z odličnim rezultatom (58,69) v disciplini 100 m prosto, uspelo uvrstiti v popoldanski polfinale, a je le tega morala zaradi poškodbe žal odpovedati. Vse moči in napore sta s trenerjem usmerila v petkovo šprintersko disciplino (50 m prosto) in upala, da bo Najya Hana kljub poškodbi lahko nastopila. Že jutranje kvalifikacije so nakazale, da ji lahko uspe uvrstitev tudi v finale. V popoldanski polfinale se je uspela uvrstiti s tretjim rezultatom. Nato se ji je popoldan uspelo uvrstiti tudi v kasnejši finale, v katerem je zasedla končno odlično 7. mesto

Najya Hana Jukić s Foksijem

Iskrene čestitke Najyi Hani Jukić in trenerju Vladu Stjepiću. Zahvala tudi fizioterapevtom reprezentance, ki so pomagali naši plavalki s terapijami in ji omogočili borbo do finala.
Plavalni klub Velenje