Mladi velenjski plavalci odplavali odlične rezultate na tekmovanju v Brestanici

V soboto, 25. 5. 2024, je na bazenu v Brestanici potekal 53. Pokal Krško, ki je štel tudi v 5. razvojni pokal Slovenije. Tekmovanja se je udeležilo skoraj 400 tekmovalcev iz 16-ih slovenskih plavalnih klubov. V dopoldanskem delu so v direktnih finalih nastopili fantje in deklice letniki 2012 in mlajši, popoldan pa sta za najvišja mesta tekmovala letnika 2010 in 2011 (kategorija dečki in deklice). V Brestanici je nastopilo kar 37 mladih velenjskih tekmovalcev.

V dopoldanskem času so si naši plavalci priplavali dve posamični medalji in dve medalji v štafetnih nastopih. Na drugo stopničko je stopil Ian Sevčnikar, ki si je srebrno medaljo priplaval v disciplini 50 m prsno. V isti disciplini si je bronasto medaljo priplavala Neža Šterk.

Ian Sevčnikar 2. mesto na 50 m prsno

Neža Šterk 3. mesto na 50 m prsno

Za zelo lep uspeh sta poskrbeli naši štafeti 4 x 100 m prosto. Najprej so v vodo skočile deklice in si priplavale bronasto medaljo. Štefeto so sestavljale Ema Lipičnik, Adna Hadžiaganović, Ria Rebec in Neža Šterk. Za njimi so nastopili fantje, ki so v postavi Jošt Lesnjak, Ian Sevčnikar, Marcel Josić in Filip Pejkunović osvojili odlično 2. mesto.

Štafeta mlajših deklic v disicplini 4 x 100 m prosto

Štafeta mlajših dečkov v disicplini 4 x 100 m prosto

Tudi ostali naši nastopajoči so prikazali odlično plavanje in si priplavali veliko osebnih rekordov.

Ekipa naših mladih plavalcev in plavalk v Brestanici

Popoldan so na sceno stopili dečki in deklice (letnika 2010 in 2011). Medalje so podeljevali po posameznem letniku. Najvišje se je uspelo uvrstiti Tii Mrkonjič, ki si je priplavala dve srebrni medalji. To ji je uspelo doseči v disciplini 200 m hrbtno in 400 m mešano. Na tretjo stopničko sta stopili Lana Lamešić in Nikolina Milijaš. Lana si je bronasto medaljo priplavala v disciplini 50 m prsno. Nikolina pa je prejela bronasto medaljo za svoj nastop na 100 m delfin.

Tia Mrkonjič na podelitvi v disciplini 400 m mešano

Lana Lamešić na podelitvi v disciplini 50 m prsno

Nikolina Milijaš na stopničkah v disciplini 100 m delfin

Žal je bilo v tej kategoriji veliko “nehvaležnih” 4. mest. Do stopničk je zelo malo zmanjkalo Edinu Ajšiću, Enisu Bašiću, Lari Garcia Petras in Ani Sušec Jambrović.

Vsem nastopajočim in njihovim trenerjem iskreno čestitamo za borbenost in odplavane osebne rekorde.

Plavalni klub Velenje