Miha Princl in Lana Lamešić med najboljšimi na tekmovanju v Kranju

V soboto, 12. 3. 2022, je v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju potekal tradicionalni miting Boštjanov Dr. Fig. Tekmovanje je namenjeno mlajšim starostnim kategorijam (dečki/deklice in mlajši dečki/mlajše deklice) in sestavljeno iz treh posamičnih delov. V prvem delu potekajo kvalifikacije za finala (najboljših 8), ki se plavajo v tretjem delu tekmovanja. V Kranju je nastopilo skoraj 450 plavalcev iz 22 slovenskih plavalnih klubov in po eden klub iz Hrvaške ter Srbije. Naš klub je uspešno zastopalo 18 plavalcev in plavalk.

V kategoriji dečkov (letniki 2008 in 2009) je Miha Princl osvojil srebrno medaljo v disciplini 100 m hrbtno. V isti disciplini je popravil tudi svoj dosedanji klubski rekord, ki zdaj znaša 1:04,11. Miha je v disciplini 100 m delfin in 100 m mešano plaval v popoldanskih finalih. V delfinovi tehniki je zasedel končno 6. mesto, v mešanem stilu pa si je priplaval 5. mesto.

Miha Princl na podelitvi v disciplini 100 m hrbtno

V kategoriji mlajših deklic (letniki 2011 in mlajše) je za najboljši rezultat poskrbela Lana Lamešić, ki se je v disciplini 50 m prsno uspela kot tretja uvrstiti v popoldansko finale in med osem najboljših v tej disciplini. V finalu je zasedla končno odlično 4. mesto.

Od leve proti desni (spredaj): Pika Planko, Nikolina Milijaš, Gaja Kotnik, Ria Rebec, Lojen Modrijan, Edin Ajšič Od leve proti desni (zadaj): Lea Pljava, Asja Trumić, Omar Mustafić, Edis Bašić, Miha Princl, Grega NAvodnik, Domen Lamot, Lana Lamešić, Brin Lorger, Klara Blatnik, Ana Sušec Jambrović in Tia Mrkonjić

Vsem našim nastopajočim za borbenost in odplavane osebne rekorde iskreno čestitamo. Čestitke si zaslužita seveda tudi naša trenerja Jure in Vlado.

Plavalni klub Velenje