Mednarodni miting Ravne 2021 postregel z veliko finalnimi nastopi

V soboto (19. 6. 2021) in nedeljo (20. 6. 2021) je v nam bližnjih Ravnah na Koroškem potekal mednarodni plavalni miting. Tekmovanje je potekalo po sistemu jutranjih kvalifikacij in popoldanskih A, B in C finalih. Medalje so podeljevali v absolutni kategoriji, v kategoriji mladincev/mladink in kadetov/kadetinj. Veliko velenjskih plavalcev in plavalk se je uvrstilo v popoldanski finale.

dada

Od leve proti desni: Jan Perc, Nuša Erjavec, Anže Guštin, Manca Poberžnik, Metod Lamot, Nina Princl, Aida Jusić, Ema Jovan, Dane Šibanc, Eva Skledar, Maj Princl, Jan Mrkonjič, Urban Krepel.

V absolutni kategoriji sta bronasti medalji osvojila Nuša Erjavec (50 m prsno) in Matic Bizjak Jambrović (50 m prosto), ki je hkrati osvojil tudi zlato medaljo v kategoriji kadetov. V kategoriji mladink je Manca Poberžnik osvojila bronasto medaljo v disciplini 100 m hrbtno. V kategoriji kadetov si je Matic Bizjak Jambrović poleg medalje na 50 m prosto priplaval še zlato medaljo na 100 m prosto in srebro na 50 m hrbtno. V isti kategoriji si je Metod Lamot priplaval srebrno (100 m hrbtno) in bronasto (200 m hrbtno) medaljo. Anže Guštin pa si je, kljub daljši odsotnosti, priplaval bronasto medaljo v disciplini 100 m hrbtno. V posamezna popoldanska finala so se uvrstili še Urban Krepel, Jan Mrkonjič, Nik Ramšak Rotenhajzer, Ema Jovan, Nina Princl, Eva Skledar.

Vsem plavalcem in njihovim trenerjem za borbenost in odlične rezultate iskreno čestitamo.

Plavalni klub Velenje.