Medalja in številni osebni rekordi na uvodnem tekmovanju v novem letu

V soboto, 7. 1. 2023, je v celjskem bazenu Golovec potekal 3. Razvojni pokal in 5. Celjski pokal 2023. Prvega tekmovanja v letu 2023 so se udeležili skoraj vsi plavalni klubi v Sloveniji.

V dopoldanskem času so tekmovali plavalci in plavalke kategorije mlajših dečkov (letniki 2011 in mlajši) in mlajših deklic (letniki 2012 in mlajše). Med najboljših deset so se v svoji kategoriji uspeli uvrstiti Mateo Lamešić, Ria Rebec in Neža Šterk. Mateo (kategorija cicibani) je osvojil dve osmi mesti (50 m prosto in 50 m delfin) in 9. mesto v disciplini 50 m hrbtno. Ria je osvojila 9. mesto na 200 m hrbtno, Neža pa je bila deseta v disciplini 200 m prsno. Za super rezultat so poskrbele članice štafete 4 x 50 m prosto, ki so si v postavi Ria Rebec, Zarja Petrič, Neža Šterk in Adna Hadžiaganović priplavale odlično 4. mesto.

Poleg njih so na tekmovanju nastopili tudi: Edin Ajšić, Emma Anclin, Andraž Andrejčič, Maja Crevar, Manca DrevMarcel Josić, Jošt Lesnjak, Max Lužar, Tilen Melanšek, Tijana Milijaš in Ian Sevčnikar.

Ženski del ekipe mlajših deklic

Moški del ekipe mlajših dečkov

V popoldanskem delu tekmovanja pa so se v bazenu borili za najvišja mesta plavalci in plavalke kategorije dečkov (letnik 2009/2010) in deklic (letnik 2010/2011). V tej kategoriji je za medaljo poskrbel Omar Mustafić, ki je osvojil 3. mesto v disciplini 100 m prosto. Med najboljših deset se je uspelo uvrstiti tudi Lani Lamešić (6. mesto na 100 m prsno) in Tii Mrkonjič (10 mesto na 100 m prsno in 50 m hrbtno). Na 9. mesto se je uvrstila tudi štafeta dečkov v disciplini 4 x 50 m prosto.

Omar Mustafić

V tej kategoriji so na tekmovanju od naših nastopili tudi: Klara Anclin, Enis Bašić, Klara Blatnik, Noa Fricelj, Gaja Kotnik, Nikolina Milijaš, Jadran Lojen Modrijan, Lara Garcia Petras in Asja Trumić.

Ekipa naših dečkov in deklic

Iskrene čestitke vsem našim plavalcem in plavalkam ter njihovim trenerjem.

Plavalni klub Velenje