Matic Bizjak Jambrović ponovno rekorden, Najya Hana Jukić izpolnila normo za EYOF

V kranjskem pokritem olimpijskem bazenu je minuli konec tedna potekal zelo močan mednarodni miting MM Kranj 2022. Med večino najboljših Slovencev so nastopili tudi tuji plavalci in plavalke. Med njimi je največje zanimanje požel 23-letni Michael Andrew, ki je leta 2016 postal svetovni prvak, štiri leta kasneje pa osvojil tudi olimpijsko zlato medaljo v štafeti.

Med našimi je ponovno blestel Matic Bizjak Jambrović, ki je že v soboto dopoldan (v kvalifikacijah) v disciplini 50 m prosto odplaval nov državni rekord (23,74) za kadete, ki ga je postavil pred 14 dnevi v Banja Luki. V popoldanskih finalih sta bila pred njim le Američan Michael Andrew in Hrvat Luka Cvetko. V nedeljo je dvakrat popravljal klubski rekord v disciplini 50 m delfin. Rekord, ki ga je imel v lasti Žiga Cerkovnik, zdaj znaša 25,73. Med ženskami je odlične nastope prikazala Najya Hana Jukić, ki si je v soboto priplavala normo za prihajajoč EYOF v Banski Bystrici na Slovaškem. Svoj osebni rekord si je popravila kar za pol sekunde. Tudi v ostalih nastopih je izboljšala svoje osebne rekorde.

Najya Hana Jukić in Matic Bizjak Jambrović

V posameznih finalih so nastopili tudi ostali naši plavalci in plavalke.

Od leve proti desni: Aida Jusić, Najya Hana Jukić, Špela Pohorec, Živa Perc, Miha Princl, Dane Šibanc, Matic Bizjak Jambrović, Metod Lamot, Anže Guštin

Vsem našim iskreno čestitamo. Prav tako čestitamo našima trenerjema Vladu Stjepiću in Juretu Primožiču.

Plavalni klub Velenje