Matic Bizjak Jambrović, Najya Hana Jukić in Metod Lamot na stopničkah absolutnega državnega prvenstva Slovenije

V sobot in nedeljo (3. – 4. 6. 2023) je na Letnem olimpijskem bazenu v Ravnah na Koroškem potekal 50. Mednarodni plavalni miting Ravne 2023, ki je hkrati štelo tudi za Absolutno državno prvenstvo Slovenije. Jutranjim kvalifikacijam so sledila popoldanska finala. Medalje so se tako podeljevale v absolutni kategoriji tako za državno prvenstvo kot tudi za kategorijo A MM Ravne. V kategoriji B so nastopili moški (2005/2006) in ženske (2006/2007). Kategorija C je pri moških vključevala letnike 2007 in mlajše, pri ženskah pa letnike 2008 in mlajše.

Med našimi plavalci in plavalkami so na stopničke Absolutnega državnega prvenstva Slovenije stopili Matic Bizjak Jambrović, Najya Hana Jukić in Metod Lamot. Najya je postala dvakratna državna absolutna podprvakinja v disciplini 50 m prosto in 50 m hrbtno. V teh disciplinah je bila tudi absolutno druga v razvrstitvi MM Ravne in prva med kadetinjami (kategorija C). V kategoriji kadetinj je bila tudi druga na 200 m prosto in tretja v disciplini 50 m delfin. Metod je zasedel odlično 3. mesto v vseh treh hrbtnih disciplinah. Tako na 50 m, 100 m in tudi 200 m hrbtno se je okitil z bronom absolutnega državnega prvenstva Slovenije. To je pomenilo, da je bil tretji tudi v absolutni razvrstitvi MM Ravne in prvi med mladinci (kategorija B). Bronasto medaljo absolutnega državnega prvenstva si je v disciplini 50 m delfin priplaval Matic. Hkrati je zmagal v kategoriji B. Najya Hana Jukić je v seštevku 4 najboljših rezultatov po FINA točkah osvojila končno 3. mesto in si priplavala lepo denarno nagrado. Upoštevani so bili najboljši odplavani rezultati tako iz tekmovanja MM Kranj, kot tudi iz MM Ravne.

Najya Hana Jukić podprvakinja in Metod Lamot na tretji stopnički v disciplini 50 m hrbtno

Na oder za zmagovalce je stopil tudi Miha Princl, ki je bil v disciplini 50 m hrbtno tretji med kadeti (kategorija C).

Ekipa naših tekmovalcev na MM Ravne

V posameznih finalih so nastopili tudi Anže Guštin, Domen Lamot, Brin Lorger, Jan Mrkonjič, Špela Pohorec in Dane Šibanc.

Vsem plavalcem in trenerjema iskreno čestitamo.

Plavalni klub Velenje