Lana Lamešić osvojila dve medalji na državnem prvenstvu v Ljubljani

V soboto (16. 7. 2022) in nedeljo (17. 7. 2022) je v Ljubljani potekalo moštveno in posamično državno prvenstvo za mlajše dečke in mlajše deklice. Tekmovanje je potekalo v štirih delih; dopoldanski in popoldanski del v katerih so bila direktna finala v vseh odplavanih disciplinah. Na kopališču Kodeljevo je nastopilo 23 plavalnih klubov iz celotne Slovenije. Plavalci in plavalke našega kluba so zasedli skupno odlično 9. mesto. Osvojili so skupaj 7821 točk (točkujejo se vsi rezultati plavalcev in plavalk, ki dosegajo 150 FINA točk ali več).

Za medalji in stopničke je poskrbela Lana Lamešić. V soboto si je v disciplini 100 m prsno priplavala bronasto medaljo. Izjemno borbo je Lana prikazala v nedeljo zjutraj, ko je v pol krajši disciplini osvojila srebrno medaljo in le za 4 stotinke sekunde zaostalo za prvim mestom. Poleg medalj je Lana osvojila še odlično 4. mesto v zadnji posamični disciplini (200 m prsno) in 10. mesto v disciplini 200 m mešano.

Lana Lamešić srebrna na 50 m prsno

Med najboljših deset v Sloveniji se je v posameznih disciplinah uvrstil tudi Enis Bašić. V disciplini 100 m prsno je osvojil odlično 8. mesto. V nedeljo si je na 50 m prsno, kot tudi na 200 m prsno priplaval 10. mesto.

Državnega prvenstva so se udeležili in se borili tudi: Anclin Klara, Blatnik Klara, Garcia Petras Lara, Hadžiaganović Adna, Petrič Zarja, Rebec Ria, Šterk Neža, Ajšić Edin, Lesnjak Jošt in Sevčnikar Ian.

Ekipa mlajših dečkov in mlajših dečkov na državnem prvenstvu v Ljubljani

Čestitke vsem plavalcem in plavalkam za izjemno borbo in odplavane nove osebne rekorde. Vemo, da brez trenerjev vsega tega ne bi bilo, zato gredo vse čestitke tudi vsem njim (Jure Primožič, Vlado Stjepić, Marko Krstić in Kaja Vrhovnik).

Plavalni klub Velenje