Lana Lamešić najboljša v svojem letniku na 50 m prsno na minulem državnem prvenstvu za dečke in deklice

Od petka (27. 1. 2023) pa do nedelje (29. 1. 2023) je v ljubljanskem kopališču Tivoli potekalo Moštveno in posamično državno prvenstvo za dečke in deklice. Na tekmovanju, ki je potekalo po sistemu jutranjih kvalifikacij in popoldanski (A in B) finalih, je nastopilo 23 slovenskih plavalnih klubov.

Naši mladi plavalci in plavalke so plavali v sedmih A finalih in desetih B finalih. Lana Lamešić je osvojila tri diplome, ki jih podeljujejo za najboljše v mlajšem letniku. Najboljša v svojem letniku je bila v disciplini 50 m prsno, druga je bila na 200 m prsno in tretja na 100 m prsno.

Lana Lamešić na prvi stopnički v disciplini 50 m prsno

V A finalu sta plavala tudi Tia Mrkonjič (50 m prsno, 100 m mešano, 100 in 200 m hrbtno) in Omar Mustafić (50 m prosto), ki je bil izmed vseh naših najbližje medalji, a mu je v finalu discipline 50 m prosto zmanjkal kanček sreče in končal na končnem 4. mestu. V B finalih so nastopili poleg že prej omenjenih tudi Enis Bašić (200 m prsno), Pika Planko (50 m prsno, 50 in 100 m prosto in 200 m mešano) in Ana Sušec Jambrović (50 in 100 m prosto ter 50 m hrbtno). Na tekmovanju sta nastopila tudi Noa Fricelj in Nikolina Milijaš, ki sta za malenkost zgrešila plavanje v popoldanskem delu.

Od leve proti desni: Tia Mrkonjič, Nikolina Milijaš, Noa Fricelj, Pika Planko, Omar Mustafić, Enis Bašić, Lana Lamešić in Ana Sušec Jambrović

Omeniti je potrebno še štafeti deklic (4 x 100 m prosto in 4 x 100 m mešano), ki sta se v postavi Tia Mrkonjić, Ana Sušec Jambrović, Lana Lamešić in Pika Planko uvrstili na zelo dobro 7. mesto.

Vsem plavalcem za borbenost in osebne rekorde iskreno čestitamo. Zahvala in čestitke tudi obema trenerjema za odlično pripravljenost svojih varovancev.

Plavalni klub Velenje