Kristjan Meža, Tamara Govejšek, Nuša Erjavec, Kaja Breznik in Kaja Vrhovnik odlični na univerzitetnem državnem prvenstvu

V soboto, 17. 3. 2018, je v ljubljanskem Tivoliju v organizaciji Športnega društva Riba potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v plavanju, ki ga je organizirala Slovenska univerzitetna športna zveza. Tekmovanja se je udeležilo 32 študentk in študentov. Tekmovalci so se pomerili v štirih disciplinah: 50 m prsno (M, Ž), 50 m delfin (M, Ž), 50 m prosto (M, Ž) in 50 m hrbtno (M, Ž). Tekmovanja so se udeležili tudi štirje člani Plavalnega kluba Velenje. Kristjan Meža, je bil najuspešnejši plavalec prvenstva, saj je osvojil kar tri prva (delfin, hrbtno, prosto) in eno drugo mesto (prsno). Tamara Govejšek je osvojila dve zlati medalji (prosto, delfin) in bila najuspešnejša med ženskami. Nuša Erjavec je dosegla prvo mesto na 50 m prsno, drugo mesto na 50 m hrbtno ter tretji mesti na 50 m delfin in 50 m prosto. Kaja Breznik je osvojila prvo mesto na 50 m hrbtno in drugo mesto na 50 m prsno. Kaja Vrhovnik je osvojila drugo mesto v disciplini 50 m prosto.

Kristjan (Univerza v Ljubljani, FKKT – Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, PK Velenje) je bil svojimi nastopi zelo zadovoljen: »Ponosen sem, da zastopam svojo fakulteto. Vesel sem tudi, da sem danes med sotekmovalci študenti srečal plavalce, s katerimi smo skupaj plavali že v mladinskih kategorijah.« Tamara (Univerza v Mariboru, FKKT – Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, PK Velenje) je povedala: »V prvem letniku fakultete sem mislila, da bom lahko uskladila plavanje in študij, a je šola terjala svoje. Vendar sem pogrešala plavanje in sem se vrnila, nisem mogla brez plavanja, ker je voda moje življenje.« »V redu je. Zelo sem zadovoljna z rezultati,« je dejala študentka prvega letnika Nuša Erjavec (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport, PK Velenje). (Vir: www.susa.org)

Vsem iskreno čestitamo.

Foto: www.susa.org