Končano 3. kolo troboja; skupno osvojili 2. mesto

V soboto, 15. 1. 2022, je na domačem bazenu potekalo zadnje, 3. kolo zimskega dela troboja, ki poteka med Plavalnim klubom Branik iz Maribora, Plavalnim klubom Fužinar iz Raven na Koroškem in našim plavalnim klubom. Tekmovanja se je zaradi bolezni in karanten udeležilo nekoliko manj tekmovalcev. Tudi v domačem taboru so zaradi bolezni manjkali Miha Princl, Jadran Lojen Modrijan, Nikolina Milijaš in Živa Šolinc. So se pa ostali toliko bolj potrudili in si s svojim plavanjem priborili skupno 2. mesto v zimskem delu troboja. Zmagali so plavalci plavalnega kluba Fužinar iz Raven na Koroškem. Za nami pa so se uvrstili tekmovalci plavalnega kluba Branika iz Maribora.

V kategoriji mlajših dečkov (letniki 2010 in mlajši) in mlajših deklice (letniki 2011 in mlajši) je za zmage poskrbela Lana Lamešić. Zmagala je v disciplini 50 m prosto, 100 m prsno in 200 m prosto. V disciplini 200 m hrbtno pa je zasedla 2. mesto. Poleg Lane sta se med najboljše tri uvrstila tudi Enis Bašić in Ria Rebec. Enis je osvojil 2. mesto v disciplini 50 m prosto in 100 m prsno ter 3. mesto v disciplini 200 m hrbtno in 200 m prosto. Ria pa je v disciplini 50 m prosto in 200 m hrbtno osvojila 3. mesto. V tej kategoriji so od naših nastopili in si priborili kopico točk tudi Edin Ajšić, Klara Blatnik in Gaja Kotnik.

V kategoriji dečkov (letniki 2008 in 2009) in deklic (letnika 2009 in 2010) sta za uvrstitve med najboljše tri poskrbela Grega Navodnik in Tia Mrkonjič. Tia je osvojila 2. mesto na 100 m prsno in 200 m hrbtno ter 3. mesto na 200 m prosto. Grega pa je v disciplini 200 m hrbtno osvojil 2. mesto. V isti kategoriji so nastopili tudi naslednji naši plavalci in plavalke: Noa Fricelj, Domen Lamot, Brin Lorger, Omar Mustafić, Pika Planko, Lea Pljava, Ana Sušec Jambrović in Asja Trumić.

Od leve prosti desni: Asja, Tia, Ana, Edin, Pika, Lana, Enis, Lea, Noa, Ria, Omar, Klara, Grega, Gaja, Domen in Brin

Posebna zahvala gre vsem sodnikom in sodnicam, ki so s svojo prisotnostjo in budnim očesom pripomogli, da je tekma potekala tekoče in po pravilih.

Čestitke vsem plavalcem in plavalkam ter trenerjema.

Plavalni klub Velenje