Kadetska moška mešana štafeta premagala vso konkurenco in osvojila naslov državnih prvakov

Od četrtka, 16. 12. 2021, pa do nedelje, 19. 12. 2021, je v Pokritem olimpijskem bazenu v Kranju (25 m bazen) potekalo Zimsko odprto združeno državno prvenstvo Slovenije. Jutranjim kvalifikacijam je sledil popoldanski finale. Finalni nastopi so potekali po sistemu A, B in C final. Medalje so podeljevali po kategorijah: A kategorija odprta (absolutna), B kategorija mladinci in mladinke (moški letnik 2004/2005, ženske letnik 2005/2006) in C kategorija kadeti in kadetinje (moški letnik 2006/2007, ženske 2007/2008). Posamično in v štafetnih nastopih so skupno naši plavalci in plavalke osvojili 13 medalj. Matic Bizjak Jambrović jih je osvojil kar 11 (5 posamičnih in 6 v štafetah). 

V absolutni kategoriji si je dve medalji priplavala Nuša Erjavec. Srebrno medaljo je osvojila v svoji paradni disciplini (50 m prsno), v disciplini 100 m prsno pa si je priplavala bron. Posamične medalje si je v kategoriji kadetov priplaval tudi Matic Bizjak Jambrović. Srebrno medaljo je osvojil v disciplinah 50 m delfin, 100 m prosto in 100 m delfin. Bronasto odličje pa si je priplaval na 50 m hrbtno in 50 m prosto. V posamičnih popoldanskih finalih so plavali tudi Val Goličnik, Anže Guštin, Ema Jovan, Metod Lamot, Špela Pohorec, Dane Šibanc, Matic Založnik in Philip Žnidar.

Matic Bizjak Jambrović je popravil tudi dva klubska rekorda. V disciplini 50 m hrbtno je popravil kadetski klubski rekord, ki ga je imel v lasti Kristjan Meža. Najboljša znamka zdaj znaša 27,06. V disciplini 50 m prosto (prvi v štafeti) je plaval 23,60 in za 3 stotinke sekunde popravil rekord, ki ga je leta 2010 plaval Žiga Cerkovnik. V disciplini 50 m hrbtno je Matic Založnik popravil kar 23 let star rekord Jerneja Ocepka. Rekord za dečke je izboljšal za več kot pol sekunde – 29,51. Obema za izjemne rezultate čestitamo. 

Največ uspeha so velenjskemu klubu prinesli štafetni nastopi. V kategoriji kadetov so bili vsakič nagrajeni z medaljo. Še posebno smo ponosni na sobotno plavanje, kjer si je kadetska moška štafeta 4 x 50 m mešano, v postavi Matic Bizjak Jambrović, Val Goličnik, Anže Guštin in Dane Šibanc, priplavala naslov državnega prvaka. V zelo napeti končnici so za vsega 4 stotinke sekunde prehiteli plavalce Plavalnega kluba Ljubljana. Omenjeni plavalci so sodelovali tudi pri ostalih moških kadetskih štafetah, ki si je priplavala še srebrno medaljo na 4 x 50 m prosto in bronasti medalji v štafetah 4 x 100 m mešano in 4 x 100 m prosto.

Štafetni nastopi so potekali tudi v t.i. mix štafetah, v katerih plavata po dva moška in dve ženski predstavnici. Kadetska štafeta 4 x 50 mix prosto, v postavi Matic Bizjak Jambrović, Dane Šibanc, Špela Pohorec in Živa Perc, je osvojila srebrno medaljo. Bronasto odličje pa si je priplavala kadetska štafeta 4 x 50 m mix mešano (v postavi Matic Bizjak Jambrović, Val Goličnik, Špela Pohorec in Eva Skledar).

Na prvenstvu so nastopili tudi Urban Krepel, Jan Mrkonjič, Sara Navodnik, Anže Oprešnik, Manca Poberžnik, Maj Princl, Nastja Romih in Nih Ramšak Rotenhajzer. Potrebno je omeniti, da je žal zaradi bolezni državno prvenstvo bila primorana izpustiti Najya Hana Jukić

Vsem plavalcem iskreno čestitamo. Trenerjema (Jure Primožič in Vlado Stjepić) pa čestitamo za odlično fizično in mentalno pripravljenost svojih varovancev.

Plavalni klub Velenje