Izjemen uspeh mladih velenjskih plavalcev; skupno zmagali na troboju

V nedeljo (19. 6. 2022) se je odvijalo na olimpijskem bazenu v Ravnah na Koroškem še zadnje 3. kolo poletnega troboja med plavalnimi klubi iz Raven na Koroškem, Maribora in Velenjem. Tekmovanje, ki je namenjeno mlajšim kategorijam, poteka po sistemu točkovanj po posameznih disciplinah. Za zmago si plavalec ali plavalka v posamezni kategoriji pribori 20 točk, za drugo mesto 17 točk, za tretje mesto 15 točk in tako naprej. V posameznih disciplinah lahko točkuje največ 5 posameznikov iz enega kluba. Izjemen uspeh so dosegli naši plavalci in plavalke, ki so v skupnem točkovanju vseh treh trobojev osvojili nepričakovano prvo mesto. Tako na 2. kot tudi na 3. kolu so naši tekmovalci premočno zmagali. Skupno so osvojili 1926 točk.

Med mlajšimi dečki (letnik 2010 in mlajši) in mlajšimi deklicami (letnik 2011 in mlajše) se je med najboljše tri uspelo uvrstiti Enisu Bašiću in Lani Lamešić. Enis je dvakrat osvojil 1. mesto – v disciplinah 200 m hrbtno, 200 m prosto. Poleg tega je osvojil tudi 2. mesto na 50 m prosto. Lana je zmagala v disciplini 100 m prsno in 200 m prosto. V disciplinah 50 m prosto in 200 m hrbtno je osvojila 2. mesto. V tej kategoriji so med mlajšimi dečki nastopili Edin Ajšić, Marcel Josić, Mateo Lamešić, Jošt LesnjakMax Lužar in Ian Sevčnikar. Med mlajšimi deklicami so tekmovale tudi Emma AnclinKlara AnclinKlara Blatnik, Maja CrevarLara Garcia PetrasAdna HadžiaganovićEma LipičnikTijana MilijašZarja PetričNeža ŠterkNika Šumečnik in Mia Zijan.

V kategoriji dečkov (letnik 2008 in 2009) in deklic (letnik 2009 in 2010) so se med tri uvrstili Domen LamotBrin LorgerMiha Princl in Tia Mrkonjič. Miha si je priplaval zmage prav v vseh disciplinah v katerih je nastopil (50 m prosto, 100 m prsno, 100 m delfin, 200 m hrbtno in 200 m prosto). Tia je osvojila drugo mesto na 200 m hrbtno in tretje v disciplini 100 m prsno.  Domen je v disciplini 100 m delfin in 200 m hrbtno osvojil 3. mesto. Brin je osvojil 2. mesto v na 100 m prsno. Za točke in visoke uvrstitve so se borili tudi Noa Fricelj in Omar Mustafić med dečki in Dženana Halilović, Nikolina MilijašPika PlankoAna Sušec Jambrović in Asja Trumić med deklicami.

Močna ekipa naših mladih plavalcev in plavalk

Iskrene čestitke vsem plavalkam in plavalcem za borbenost in odplavane rezultate. Čestitke seveda tudi vsem našim trenerjem (Jure Primožič, Vlado Stjepić, Marko Krstić in Kaja Vrhovnik), ki so s svojo strokovnostjo in motiviranostjo pripomogli k osvojitvi troboja.

Plavalni klub Velenje