Izjemen uspeh mlade velenjske plavalke na Mednarodnih igrah šolarjev v Angliji

Od sobote (13. 8. 2022) pa do ponedeljka (15. 8. 2022) je v angleškem mestu Coventry potekal plavalni del Mednarodnih iger šolarjev (International children’s games). Več kot 1500 športnikov in športnic iz celotnega sveta se je tokrat zbralo v Združenem kraljestvu. Za medalje so se borili v 7 različnih športnih disciplinah (plavanje, atletika, tenis, namizni tenis, plezanje, nogomet in košarka 3 x 3). Iz Mestne občine Velenje so se iger udeležili tekmovalci v plavanju, atletiki in tenisu. Po dveh letih, ko se zaradi že znanih zdravstvenih ukrepov iger ni izpeljalo, je tokrat organizatorjem uspelo izpeljati odločne igre.

Za enkraten uspeh je poskrbela naša plavalka Najya Hana Jukić, ki se domov vrača kar s tremi medaljami. V disciplini 50 m hrbtno je stopila na najvišjo stopničko. V disciplinah 50 m prosto in 50 m delfin pa je osvojila srebrni medalji in še dodatno nadgradila svoj uspeh. Po devetih letih “suše” imamo ponovno medaljo iz iger. Poudariti je potrebno, da je Najya Hana v tej kategoriji mlajši letnik in se bo iger lahko udeležila tudi drugo leto.

Najya Hana Jukić dobitnica treh medalj v Angliji

V finale sta se uspela uvrstiti tudi Miha Princl in Špela Pohorec. Miha je plaval v A finalu v vseh treh hrbtnih disciplinah. Na 50 m hrbtno je v popoldasnkih finalih odplaval tudi nov klubski rekord za dečke. Najboljša znamka zdaj znaša 29,29. Špela je nastopila v A finalu na 50 m prosto in v B finalu v disciplini 50 m delfin.

Špela Pohorec

Miha Princl

Na tekmovanju so poleg zgoraj omenjenih nastopili tudi: Grega Navodnik, Živa Perc, Nastja Romih in Eva Skledar.

Ekipa plavalcev in plavalk, ki se je udeležila letošnjih Mednarodnih iger šolarjev v angleškem Coventry-ju

Čestitamo vsem nastopajočim. Posebne čestitke pa gredo našemu trenerju Vladu Stjepiću, ki je s svojim strokovnim pristopom uspel motivirati in natrenirati svoje varovance in jih popeljati do uspehov, kljub izjemno dolgi sezoni. Zahvala tudi Športni zvezi Velenje in Mestni občini Velenje za organizacijo in odlično izpeljavo potovanja. 

Se vidimo naslednje leto, ko bodo igre potekale v južnokorejskem mestu Daegu.

Plavalni klub Velenje