Pingvinčki*

*Opozarjamo, da bomo s prijavami na tečaj Pingvinčki začeli takoj, ko bodo tisti, katerim so še od marca ostale vadbene ure, s tečajem tudi končali. 

Začetni 10-urni Pingvinčkov plavalni tečaji je namenjen otrokom starim od 4 do 7 let potekajo od septembra do julija, malčki tečaj obiskujejo dvakrat tedensko. Začetni tečaj je namenjen prilagajanju na vodo in učenju prvih plavalnih gibov. V ta tečaj se je možno večkrat vpisati.

Z novi sezoni dodajamo nadaljevalni tečaj Pingvinčki, ki ga bo možno obiskovati v enakih terminih kot začetni tečaj. V tej skupini bodo otroci (stari od 4 do 7 let), ki so že večkrat bili vpisani v začetni tečaj ter tisti katerih predznanje je tako dobro (glej merila), da bodo lahko sledili skupini. Proti koncu nadaljevalnega 10-urnega tečaja bo del vadbene ure potekal v velikem (25-metrskem) bazenu.

Merila za prehod iz začetnega v nadaljevalni tečaj:

 • otrok je prilagojen na vodo (izpihovanje v vodo, potopi glavo (3 sekunde), naredi vajo za varnost (mrtvak – lahko s pomočjo učitelja);
 • brca z nogami s pomočjo deske ali plavalne tube;
 • pobere igračo z dna bazena (mali bazen).

Naloga staršev oz. zakonitih skrbnikov:

 • izpolnite SPLETNO PRIJAVNICO;
 • preberite si NAVODILA in se o njih pogovorite z otroki (kopališki in vadbeni red);
 • udeležite se uvodnega sestanka, ki bo potekal v tednu pred pričetkom tečaja;
 • cena tečaja znaša 35,00 € in se plačuje z nakazilom na TRR Plavalnega kluba Velenje (podatki objavljeni na dnu strani), lahko pa znesek plačate v klubski pisarni vsak delovni dan od 17.30 do 18.15;
 • plačati je potrebno tudi vstop* na bazen (cena posameznega vstopa znaša 3,5 €; v kolikor pa kupite 10 vstopov skupaj boste za to odšteli 30 €). 

* v kolikor je vaš otrok član športnega društva Premogovnika Velenje ali Gorenja (ima svojo kartico) boste lahko koristili 50 % popust pri nakupu vstopnice za bazen

Novi termini za začetni plavalni tečaj:

Plavalni tečaj bo potekal dvakrat tedensko, z začetkom:
v ponedeljek, _________, za termin ponedeljek, četrtek: od 15.45 do 16.30 ali od 17.00 do 17.45
v torek, ___________, za termin torek in petek od 15.45 do 16.30 ali od 17.00 do 17.45

Obiskujete termin v katerega se vpišete (primer: torek in petek ob 17.00 uri). Brez predhodne spletne prijave udeležba ni možna.

Kontakt koordinatorja

Marko Krstić:


POGOSTA VPRAŠANJA

 • Varnost: Uradni normativ za učenje plavanja v Sloveniji je osem neplavalcev na vaditelja. Pri skupini Pingvinčki smo to določeno mejo spustili na šest vadečih na enega vaditelja. Varnost otrok je prvi in osnovni pogoj za izvajanje plavalnega tečaja.
 • Katero opremo potrebujemo? Za plavalni tečaj otrok potrebuje kopalke in brisačo. Plavalna kapa in očala niso potrebna. Vse rekvizite za učenje plavanja imamo na bazenu.
 • Kako je s plačilom? Vstopnino za bazen poravnate na recepciji bazena Velenje. Plačilo vadnine za plavalni tečaj lahko poravnate v klubski pisarni (na bazenu), ali pa vadnino nakažete na tekoči račun Plavalnega kluba Velenje (številka je navedena na dnu strani).
 • Kako je s parkiranjem? Ob bazenu je možnost parkiranja v garažni hiši, kjer lahko koristite 15 minutno brezplačno parkiranje (z označitvijo časa).