Generalka pred državnim prvenstvom uspešna za naše plavalce

V celjskem bazenu Golovec je v soboto (26. 11. 2022) potekal 36. Pokal mesta Celje. Jutranjim kvalifikacijam so sledila popoldanska finala (A, B in C). Na tekmovanju je nastopilo 11 velenjskih plavalcev in plavalk.

Na stopničke so se v svoji kategoriji uspeli uvrstiti Najya Hana Jukić, Metod Lamot, Miha Princl, Nik Ramšak Rotenhajzer in Dane Šibanc. Najya Hana Jukić je v disciplini 50 m prosto v absolutni kategoriji osvojila 2. mesto, v svoji kategoriji pa je zmagala. V disciplini 100 m hrbtno je osvojila absolutno 3. mesto in 2. mesto v svoji kategoriji. Med moškimi sta si v disciplini 100 m hrbtno bronasti odličji, v svoji kategoriji, priplavala Miha Princl in Nik Ramšak Rotenhajzer. Med kadeti si je medaljo za tretje mesto v disciplini 50 m prosto priplaval Dane Šibanc. Tudi v zadnji sobotni disciplini 200 m mešano sta v kategoriji mladincev Nik Ramšak Rotenhajzer (2. mesto) in Metod Lamot (3. mesto) poskrbela za medalji.

Najya Hana Jukić in Dane Šibanc na podelitvi v disciplini 50 m prosto

Nik Ramšak Rotenhajzer in Metod Lamot na 200 m mešano

V posameznih popoldanskih finalih so plavali tudi: Anže Guštin, Domen Lamot, Brin Lorger, Jan Mrkonjič, Špela Pohorec in Nastja Romih.

Vsem tekmovalcem in obema trenerjema iskreno čestitamo in želimo dobro pripravo na prihajajoče državno prvenstvo.

Plavalni klub Velenje

Zaključno srečanje partnerjev v okviru projekta Slow swimming for seniors

V soboto (19. 11. 2022) in nedeljo (20. 11. 2022) je v hrvaškem mestu Varaždin potekalo srečanje partnerjev v okviru projekta Slow swimming for seniors plus. To je bilo po srečanju v Velenju in Trstu že tretje tovrstvo srečanje partnerjev. Organizator srečanja je bil Plivački klub Vidra iz Varaždina. Slow Swimming je projekt, ki ga podpira evropski športni program Erasmus Plus in je namenjen spodbujanju zdravega življenjskega sloga in aktivnega staranja s plavanjem.

Sodelujoči na 3. posvetu v okviru projekta Slow swimming for seniors plus

Na posvetu sta aktivno sodelovala naša trenerka ga. Katarina Praznik in vodja programa Plavanje za seniorje g. Rajmund Valcl

Katarina Praznik in Rajmund Valcl

Plavalnemu klubu Vidra iz Varaždina se zahvaljujemo za vabilo in sodelovanje.

Plavalni klub Velenje

Državni rekord Matica Bizjaka Jambrovića na mednarodnem tekmovanju v Kranju

V soboto (19. 11. 2022) in nedeljo (20. 11. 2022) je v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju potekal močan mednarodni miting Špelin in Vesnin memorial. Tekmovanje je posvečeno dvema izrednima slovenskima plavalkama – Špeli Rebolj in Vesni Praprotnik-, ki sta v začetku 80. izgubili svoji življenji – Špela v letalski nesreči na Korziki, Vesna pa v prometni nesreči. Obe plavalki sta konec sedemdesetih tvorili steber mlade generacije plavalk in plavalcev kranjskega Triglava. Jutranjim kvalifikacijam so sledila popoldanska finala (A, B in C). 

Za izjemen uspeh je poskrbel Matic Bizjak Jambrović, ki je v soboto popoldan odplaval nov državni kadetski rekord v disciplini 50 m prosto. Nova najboljša znama zdaj znaša 23,17. S tem je Matic popravil prejšnji rekord za 5 stotink sekunde in ga prevzel od Jerneja Godca, ki je rekord odplaval pred skoraj dvajsetimi leti. Poleg tega je Matic osvojil tudi drugo mesto v disciplini 100 m delfin.

Najya Hana Jukić je v disciplini 50 m hrbtno (1. mesto), tako dopoldan, kot tudi v popoldanskih finalih, popravila klubski kadetski rekord, ki ga je imela prej v lasti Aida Jusić. Ura se je ustavila v času 29,63. Najya Hana je osvojila prvo mesto tudi v disciplini 50 m prosto in 100 m prosto ter drugo na 200 m prosto.

Matic Bizjak Jambrović in Najya Hana Jukić

Tudi Miha Princl je v disciplini 50 m hrbtno popravil svoj rekord za dečke. Odplaval je rezultat 28,66 in si priplaval 3. mesto v svoji kategoriji.

Medalji je v svoji kategoriji osvojil tudi Metod Lamot, ki je stopil na drugo stopničko tako v disciplini 50 m hrbtno, kot tudi na 100 m hrbtno.

V posameznih popoldanskih finalih so plavali tudi Anže Guštin, Domen Lamot, Brin Lorger, Jan Mrkonjič, Špela Pohorec in Dane Šibanc.

Od leve proti desni: Špela Pohorec, Metod Lamot, Živa Perc, Nastja Romih, Brin Lorger, Anže Guštin, Dane Šibanc, Jan Mrkonjič, Domen Lamot, Miha Princl, Najya Hana Jukić in Matic Bizjak Jambrović

Čestitamo vsem plavalcem in plavalkam ter njihovim trenerjem za odplavane osebne rekorde in prikazano borbenost.

Plavalni klub Velenje 

1. kolo prineslo odlične rezultate in skupno prvo mesto po točkovanju vseh disciplin

V petek, 11. 11. 2022, se je v pokritem bazenu Pristan v Mariboru odvijalo 1. kolo troboja, ki poteka med plavalnim klubom Branik iz Maribora, plavalnim klubom Fužinar iz Raven na Koroškem in našim plavalnim klubom. Tekmovanje, ki je namenjeno mlajšim kategorijam, poteka po sistemu točkovanj po posameznih disciplinah. Za zmago si plavalec ali plavalka v posamezni kategoriji priborijo 20 točk, za drugo mesto 17 točk, za tretje mesto 15 točk in tako naprej. V posameznih disciplinah lahko točkuje največ 5 posameznikov iz enega kluba. V točkavanju vseh disciplin in obeh kategorij skupaj smo premočno zmagali, saj imamo po 1. kolu zbranih že 1118 točk. Za nami so na drugem mestu tekmovalci PK Branik Maribor, ki so zbrali 657 točk.

V kategoriji dečkov (letnika 2009 in 2010) in deklic (letnika 2010 in 2011) sta za zmagi poskrbela Omar Mustafić (50 m delfin) in Tia Mrkonjič (100 m mešano).  Drugi mesti sta dosegla: Omar Mustafić (50 m hrbtno in 100 m prosto) in Tia Mrkonjič (50 m hrbtno in 50 m delfi). Tretje mesto pa so v svoji kategoriji osvojili: Enis Bašić (200 m prsno), Lana Lamešić (200 m prsno), Pika Planko (100 m prosto in 100 m mešano) in Nikolina Milijaš (50 m  delfin). Ob koncu tekmovajna je Ana Sušec Jambrović v najdaljši ženski disciplini (800 m prosto) osvojila 2. mesto. Poleg tega je bila tudi druga v disciplini 50 m hrbtno. V isti kategoriji so nastopili tudi naslednji naši plavalci in plavalke: Klara Anclin, Klara Blatnik, Noa Fricelj, Lara Garcia Petras, Gaja Kotnik, Jadran Modrijan Lojen, Larisa Mujanović, Asja Trumić, Nikolina Vasiljević in Mia Zijan.

V kategoriji mlajših dečkov (letniki 2011 in mlajši) in mlajših deklic (letniki 2012 in mlajše) sta za zmagi v dosciplini 200 m prsno poskrbela Edin Ajšić in Neža Šterk. Edin je bil poleg tega tudi 4 x drugi (50 m hrbtno, 100 m prosto, 100 m mešano in 50 m  delfin). Drugo mesto sta si priplavali tudi Zarja Petrič (200 m prsno) in Ria Rebec (50 m hrbtno, 100 m prosto, 100 m  mešano in 50 m  delfin). Uvrstitev na tretje mesto pa so zabeležili Adna Hadžiaganović (50 m hrbtno in 200 m prsno), Jošt Lesnjak (50 m  delfin), Zarja Petrič (100 m  prosto in 50 m delfin) in Neža Šterk (100 m  prosto). V tej kategoriji so od naših nastopili tudi Emma Anclin, Maja Crevar, Manca Drev, Marcel Josić, Bor Konečnik, Mateo Lamešić, Ema Lipičnik, Max Lužar, Tijana Milijaš, Ian Sevčnikar, Nika Šumečnik in Tibor Vodovnik Malbašić.

Vsem tekmovalcem in trenerjem iskreno čestitamo.

Plavalni klub Velenje

Alen, Luka in Urban udeleženci 10. svetovnega prvenstva za osebe z Downovim sindromom

V tednu od 16. 10. 2022 pa do 23. 10. 2022 je v južni portugalski regiji Algarve, v mestu Albufeira, potekalo 10. svetovno prvenstvo za osebe z Downovim sindromom. Tekmovanja se je udeležilo preko 160 plavalcev in plavalk iz 23 držav. Slovenijo so zastopali trije naši plavalci: Urban Goltnik, Alen Šošter in Luka Temnikar. Že samo uvrstitev na tako veliko tekmovanje je priznaje za naše plavalce in velika spodbuda za nadaljno delo.

Luka Temnikar, Alen Šošter in Urban Goltnik na 10. svetovnem prvenstvu za osebe z Downovim sindromom

Vsi trije naši udeleženci iger so prikazali izjemen boj in si priplavali veliko osebnih rekordov in novih izkušenj.

V objemu z uradno maskoto iger

Katarina Praznik, Urban Goltnik, Alen Šošter, Luka Temnikar in Zdenka Božič

Z njimi sta bili trenerka Katarina Praznik in prostovoljka Zdenka Božič, katerima iskreno čestitamo in se jim zahvaljujemo za njuno dolgoletno delo v skupini Delfinčki.

Plavalni klub Velenje

Odličen uvod v plavalno sezono na Ribinem jesenskem pokalu

V soboto, 22. 10. 2022, so se plavalci in plavalke našega kluba udeležili svojega prvega tekmovaja v novi sezoni. Potekalo je v ljubljanskem kopališču Tivoli (Ribin jesenski pokal). 

Za odločen uvod v sezono so z odličnimi odplavanimi rezultati poskrbeli naši tekmovalci. Matic Bizjak Jambrović je popravil dva klubska rekorda. V disciplini 50 m prosto je izboljšal svoj klubski rekord, ki zdaj znaša 23,35 in se izjemno približal državnemu rekordu Jerneja Godca. V popoldanskem delu je v disciplini 50 m delfin popravil dolgoletni rekord Žige Cerkovnika. Najboljši čas zdaj znaša 25,36. V obeh disciplinah je tudi zmagal. Na najvišjo stopničko je stopil tudi v disciplini 100 m prosto. Najya Hana Jukić je zmagala v disciplini 50 m in 100 m prosto ter osvojila drugo mesto na 50 m hrbtno. V svoji kategoriji je Miha Princl zmagal v disciplini 50 m hrbtno in osvojil bronasto medaljo na 50 m delfin. V disciplini 50 m prosto je osvojila srebrno medaljo Špela Pohorec. Za bronasti medalji sta poskrbela tudi Metod Lamot (200 m hrbtno) in Anže Guštin (50 m delfin).

Podelitev v disciplini 50 m prosto v znamenju naših plavalcev in plavalk


Od leve proti desni: Špela Pohorec, Nastja Romih, Miha Princl, Dane Šibanc, Matic Bizjak Jambrović, Jan Mrkonjič, Nik Ramšak Rotenhajzer, Anže Guštin, Najya Hana Jukić, Metod Lamot in Živa Perc

Medalje so si priplavali tudi člani naših štafet. V disciplini 4 x 50 m mešano so v postavi Metod Lamot, Jan Mrkonjič, Matic Bizjak Jambrović in Dane Šibanc naš plavalci premagali celotno konkurenco in se zavihteli na prvo stopničko. Enak dosežek je uspel ženski štafeti 4 x 50 m prosto v postavi Najya Hana Jukić, Špela Pohorec, Nastja Romih in Živa Perc. Moška štafeta 4 x 50 m prosto je bila druga (Matic Bizjak Jambrović, Dane Šibanc, Anže Guštin in Metod Lamot).

Štafeta 4 x 50 m mešano

Vsem našim čestitamo za odličen štart v sezono. Čestitke obema trenerjema za pripravo svojih varovancev.

Plavalni klub Velenje